Учебник по Социологија: Жената ако е затворена во домот и нема никакви јавни улоги, таа ќе нема можност да направи кривично дело

од Vladimir Zorba
703 прегледи

Според авторите на учебникот по Социологија за втора година гимназија, жената ако е затворена во домот и нема никакви јавни улоги, таа ќе нема можност да направи кривично дело.

Овој учебник е во употреба од 2002 година, а негови автори се Нелко Стојаноски, Милева Ѓуроска и Зоран Матевски, сите тројца универзитетски професори.

Во учебникот по Социологија за втора година пишува и дека прељубата е кривично дело.

Слични содржини