За време на пандемијата би требало да се откажете од овој бјути тренд

Доколку нешто е важно за време на пандемијата, тоа е одржување на хигиената на високо ниво.

Особен нагласок е ставен на хигиената на рацете бидејќи сепак, тие е изложени на највисок ризик бидејќи со нив допираме површини. Токму затоа би требало да внимавате на своите нокти, односно на нивната должина, истакнува Космополитен.

Иако долгите нокти се омилен избор на многу дами, во моменталната ситуација тие се исклучително лоша работа бидејќи под нив е собираат бактерии и валкано кое е невозможно да се отстрани со миењето на рацете. Затоа, размислете за тоа да ги скратите ноктитие и да ги одржувате уредни и негувани во домашна атмосфера. Доколку не можете, односно не сакате, да се откажете од долгите нокри, тогаш би требало подрачјето под ноктите да го миете повеќе пати дневно со четкичка за заби и сода бикарбона.

Заклучок, одржувајте ги ноктите што е можно почисти и не ни помислувајте да се јавите на маникир.

Слични содржини