Започна ретроградниот Меркур: Како да се однесувате во овој период?

од Stefanija Kuzmanovska

Астролозите ги советуваат сите хороскопски знаци да бидат особено внимателни за време на ретроградниот Меркур, кој почна на 10 мај и ќе трае до 2 јуни. Во тој период треба да ја „пуштите топката“, да се смирите и да не поттикнувате хаос.

Што е ретрограден Меркур?

Секоја планета во Сончевиот Систем се движи директно или ретроградно. Во првиот случај, ова е протокот на небесното тело по неговата вообичаена патека. Ретроградно движење се нарекува кога планетата се чини дека забавува или почнува да се врти во спротивна насока.

Според астрологијата, секоја планета е одговорна за одредени области од животот. Меркур е задолжен за логично размислување, дружељубивост, говор, комуникација, наука, трговија и финансиски трансакции, патување, купување или продавање, започнување бизнис, учење.

Кога планетата е во ретроградно движење, тоа значи дека ситуацијата ќе биде комплицирана на полињата со кои владее. Овој пат започнува во „коридорот на затемнувањето“ и ќе помине во соѕвездието Бик, што можеби нема најдобро да влијае на аналитичките способности на сите знаци. Така, расудувањето ќе биде проблематично, а можни се и проблеми на полето на финансиите.

Како да се однесувате во овој период?

Во овој период не треба да бидете премногу активни. Не само што нема да го постигнете ефектот што го посакувавте, туку потенцијално ќе ја влошите ситуацијата во животот. Астролозите ве советуваат да се воздржите од започнување големи проекти поврзани со учење, трговија, технологија.

Можеби најважниот совет е да се воздржите од склучување договор и многу внимателно да ги разгледате сите информации што ги добивате. Не ги сфаќајте лесно, постои можност за измама. Исто така, не се препорачува да се вклучите во некои големи продажби, особено кога станува збор за недвижен имот. Бидејќи Меркур е одговорен и за финансиските трансакции, овие процеси може да бидат одложени или дури и комплицирани.

Сепак, ова е добро време да научите стари лекции, да ги анализирате претходните грешки за да не се повторат во иднина. За да спречите загуби и неуспеси, не започнувајте или планирајте ништо ново во овој период, намалете го бројот на состаноци, ограничете ја комуникацијата.

Слични содржини