Алијанса за Албанците ги објави кандидатите за градоначалници

од Vladimir Zorba

Денес во Гостивар се одржа следната седница на Централното Собрание на Алијанса за Албанците, во кое се усвоија имињата на кандидатите за градоначалници од страна на Алијанса за Албанците. Централното Собрание одлучи за следните кандидати:

Куманово – Беким Салиу

Арачиново – Наим Синани

Сарај – Ќерим Мамути

Желино – Махир Зибери

Теарце – Назим Таипи

Брвеница – Арѓенд Гура

Тетово – Вулнет Мурсели

Боговиње – Албон Џемаили

Гостивар – Арбен Таравари

Врапчиште – Исен Шабани

Дебар – Беким Поцеста

Струга – Идри Истрефи

За Општина Боговиње имаше тајно гласање каде членовите на Собранието требаше да изберат меѓу две кандидати, Албон Џемаили и Садик Сулејмани. Со мнозинство гласови, Собранието одлучи за Албон Џемаили да биде кандидат за Градоначалник на Општина Боговиње.

Слични содржини