Ѓоковиќ ја молел Лепа Брена да инвестира во Новак: Одбила поради една причина и изгубила 18 милиони долари

од Vladimir Zorba
1,K прегледи

Таткото на најдобриот светски тенисер Новак Ѓоковиќ, Срѓан, во една прилика откри дека морал да позајми пари од лихвар за да му ги обезбеди на синот неопходните услови за развој на тенисот. Новак постојано зборуваше за тоа дека целото семејство останало со 20 илјади фунти на маса и дека одбил профитабилна понуда од Велика Британија.

Семејството Ѓоковиќ мораше само да се справи со сите животни и спортски предизвици, а Срѓан Ѓоковиќ, кој најмногу веруваше во својот син, направи неколку добри потези во тие моменти. Ако нашол повеќе разбирање, другите би можеле да профитираат од тоа повеќе пати според неговата приказна.

Таткото на српскиот тенисер еднаш откри дека побарал од Лепа Брена и Слободан Боба Живојиновиќ да вложат пари во неговиот син. Според неговата приказна, тие денеска би имале 18 милиони долари повеќе на својата банкарска сметка, но немале доверба во способностите и конечниот успех на Новак.

– Никола Пилиќ, со кого Новак тогаш беше на Академијата, отиде со сопругата во Монако и разговараше со Филип Цептер за Новак. Тој рече дека се согласил да ги покрие трошоците за престојот на Новак во Академијата, кои тогаш биле 300.000 марки четири години и што тогаш ни беше од голема помош. После тоа, Филип Цептер му се јавува на Боба, кој буквално му вели: „Новак е добар, но има болно срце, болна пета и татко со кој е невозможно да се работи“. Тоа ми го кажа директорот на Цептер во Белград, а Никола Пилиќ ќе ви го потврди тоа – изјави Срѓан Ѓоковиќ во подкастот наречен Business Story.

Слични содржини