Град Скопје: Се реконструира велосипедската патека кај „Панорамското тркало“

од Берта Китинска

На својот Фејсбук профил, градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов напиша дека се реконструира и пробива велосипедската патека на кејот на реката Вардар.

-Се реконструира и пробива велосипедската патека на кејот на реката Вардар, на потегот што скоро 8 години не беше прооден за пешаци и за велосипедисти поради градежните работи и натрупаниот градежен материјал поради изградбата на „Панорамското тркало“.Изградбата на мостот е готова, „Панорамско тркало“ нема, а сега се работи на конечно ослободување и на оваа делница од кејот, за граѓаните да можат непречено да ја користат.Националната лига за демократија, на власт од 2015 година, победи на овие избори, напиша Шилегов.

Слични содржини