Актуелно
Почетна / Локално / Градот Скопје ќе отстрани 240 рекламни објекти за слободно движење на пешаците и велосипедистите

Градот Скопје ќе отстрани 240 рекламни објекти за слободно движење на пешаците и велосипедистите

Градот Скопје почнува акција за ослободување на јавниот простор во време на корона и се придружува на семејството европски и светски градови кои за време на пандемијата ослободија големи простори за потребите на пешаците и велосипедистите, за подобар проток на воздух во урбаната средина и за повеќе зеленило.


Со оваа акција, во наредниот период од јавните површини во Скопје ќе бидат отстранети 240 рекламни објекти – билборди и ситилајти.

loading...