Излезност од над 41% до 17 часот

од Vladimir Zorba

Правото на глас на денешните локални избори до 17 часот го искористиле 41,39 отсто, покажуваат последните информации на официјалната страница на Државната изборна комисија (ДИК).

Според обработени 72,42 отсто од гласачите, до 17 часот гласале 547.048 граѓани.

Право на глас на овие избори имаат 1 824 864 граѓани.

Од ДИК најавуваат и дека гласањето ќе биде продолжено по 19 часот во оние места каде што има ред за гласање како и каде што имаше прекини.

Слични содржини