Актуелно
Почетна / Бизнис / Колку пари му се потребни на едно семејство за да ги задоволи основните месечни потреби?

Колку пари му се потребни на едно семејство за да ги задоволи основните месечни потреби?

На едно четиричлено семејство во просек во јули му биле потребни 33.265 денари за задоволување на основните месечни потреби.

Најмногу пари, според Синдикалната минимална кошница, се потребни за храна и пијалоци односно 14.064 денари, како и за подмирување на режиските трошоци 10.444 денари. За превоз биле потребни 2.466 денари, а за хигиена 2.369 денари.

За облека и обувки биле потребни 2.142 денари, а за културни активности 1.066 денари.

loading...