Костовски за Еуростандард: Не ни дозволија да ја најдеме трагата на парите и тогаш ни го удрија сатарот

од Берта Китинска

„Стечајот со Еуростандард јас го изнесов и пред Собранието, убеден сум за независна експертиза. Органите се надевам ќе се разбудат. Ако се донесе таква одлука, овој тим од Народна банка треба да си оди. Ова е борба за живот и смрт за мене, изајви Трифун Костовски за Студио 10

Тој вели дека во овој случај се работи за неправда и за голем криминал.

„Не ни дозволија да ја најдеме трагата на парите, тогаш ни го удрија сатарот. Два дена пред објавувањето на стечајот разговаравме со Народна банка да уплатиме нови 2.2 милиони евра за да го прифатат потенцијалниот партнер од надвор. Не не удоволија. НБ е џелатот, а истата таа банка сега мислела за народот“, вели Костовски.

Слични содржини