Кривокапиќ: Ќе му се суди на Ѓукановиќ ако има докази

од Nikola Popovski

Во интервју за НИН, премиерот на Црна Гора, Здравко Кривокапиќ, изјави дека претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ, ќе биде гонет според законот, ако има докази или, како што рече, ако „се најде во материјали, до кои ќе се дојде порано или подоцна“.

Зборувајќи за неговата изјава дека претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ и Вучиќ се среќавале почесто отколку тој со неговиот кум, Кривокапиќ истакнал дека преживеал медиумски линч поради тоа.

„Секако, зборував за нивните јавни средби, кои не ги следеа односите меѓу Црна Гора и Србија и тоа мора да се промени. Колку што успеав да следам од медиумите, Вучиќ никогаш не зборувал за Ѓукановиќ, кој го познава толку години, на начинот на кој зборува за мене, а без да ми каже збор“, истакнал тој.

На прашањето за поврзаноста на борбата против корупцијата и криминалот, која беше најавена како приоритет на новата влада на Црна Гора и Мило Ѓукановиќ, Кривокапиќ вели дека Ѓукановиќ ќе биде гонет според законот доколку „се најде во материјали што ќе се најдат порано или подоцна“.

„Намерата на оваа влада не е одмазда или лов на луѓе. Нашата цел е правна држава, во која сите ќе бидат еднакви пред законите и за кои ќе важат законите“, посочил тој.

Слични содржини