Кучето „Суперѕвезда“ се пензионира по шест години дарување на ретка крв

од desk4
Англискиот хрт кој ја дарува својата ретка крв за да спаси други кучиња, се пензионираше по шест години.
Вуди, од Мелтон Моубреј, во Лестершир, првпат дал крв кога имал три години, а деветгодишното куче оттогаш даруваше крв дури 22 пати.
Сопственикот Венди Греј рече: „Да се ​​знае дека им помогнал на семејствата во вознемирувачки ситуации … тоа е неверојатно“.
Добротворната организација со седиште во Лафборо рече дека крвта на Англискиот хрт била особено барана, бидејќи најверојатно била негативна – што значи дека може да се даде на секое куче во итни случаи – и се мислеше дека само 30% од кучињата ја имаат оваа крвна група.
Вуди повеќе не може да донира бидејќи крвта се зема само од кучиња на возраст од една до осум години.
Мис Греј рече дека Вуди секогаш бил среќен да донира.
„Тој е пресреќен кога ќе стигне таму, брзо оди до лицето што му зема крв“, рече таа.
“Тој го сака тоа. Тој нема апсолутно никакви лоши ефекти потоа и е подготвен за четири до осум часа пешачење потоа”.
„Ние сме толку горди што го имавме како донатор за нас, тој навистина е суперѕвезда“.

Слични содржини