Напуштениот простор на Мавровка ќе стане зелена оаза (ВИДЕО)

од Берта Китинска

Градоначалникот на град Скопје, Петре Шилегов најави дека запуштениот покрив на Мавровка, во блиска иднина ќе стане трет по ред покрив со зелена оаза.

„Еве како изгледа напуштениот и неуреден простор на Мавровка што набрзо ќе биде трет и најголем зелен покрив во Скопје “, најави Шилегов.

Во претходниот период, започна изградбата на зелениот покрив на Домот на градежници, а лани беше завршен и зелениот покрив на ГТЦ.

Еве како изгледа напуштениот и неуреден простор на Мавровка што набрзо ќе биде трет и најголем зелен покрив во Скопје

https://fb.watch/3f_t6UA0gF/

loading...

Слични содржини