Петрески: Со мерката за укинување на царинските давачки ќе закрепне економијата

од Берта Китинска

Благица Петрески од „Фајнанс тинк“ во Топ Тема на Телма вели последната мерка која треба да биде прва од петтиот пакет мерки за укинување на царинските давачки и импути треба да ги зголеми инвестиците за 20 проценти треба, воедно ќе се зголемат и странските инвестиции во земјава. Со оваа мерка ќе  има премостување од ранливоста до закрепнувањето на економијата.

loading...

Слични содржини