Поповска: Предлог законот за минерални суровини e во интерес на концесионерите

од Берта Китинска

Измените на законот за минерални суровини има повеќе недостатоци и треба да му претходи поширока јавна расправа, вели во емисијата „Економски Магазин“ на АлсатЛилјана Поповска од Зелен институт тоа е причината 33 невладини организации да побараат негово повлекување од собраниска процедура.

-Законските измени претставуваат олеснувања за концесионерите , а на сметка на државата, втора група дефекти се што овозможува штети за животната средина и трето, овозможува тргување со политичко влијание и овозможува избегнување на плаќање данок за концесионерите“, вели Поповска.

loading...

Слични содржини