Поранешниот автополигон под Кале претворен во депонија

од Берта Китинска

Инспекторат на Град Скопје денеска го посетија поранешниот автополигон под Кале.

-При извршениот увид на просторот на поранешниот автополигон под Кале и констатацијата дека на овој простор повеќе несовесни граѓани го депонираат својот градежен шут и друг вид на габаст отпад, а во соработка со ЈП Коумнална хигиена на Град Скопје пристапивме кон темелно расчистување на оваа локација. Инспекторат на Град Скопје сака да ве извести дека во иднина ќе биде постојано присутен на оваа локација и бескомпромисен со несовесните граѓани кои на незаконски начин во срцето на градот се обидуваат да создадат депонија, соопштија од Град Скопје.

loading...

Слични содржини