Рецепт на денот: Тестенини со туна и авокадо

од Stefanija Kuzmanovska

Состојки:

– 300 гр тестенини

– 1 конзерва туна (парчиња)

– 1 авокадо

– мала главица кромид

– 2 чешниња лук

– 2 лажици густ јогурт

– 2 лажици маслиново масло

– сок од половина лимон

– 40 гр рендан пармезан

– сол, нане

– сечкани ореви

Подготовка:

Сварете ги тестенините во солена вода. Се процедуваат и се чуваат покриено.

Авокадото пресечете го на половина, извадете го месото со лажица и изгмечете го со вилушка. Треба да изгледа како пире.

Потоа додадете ја туната, ситно сечканиот кромид, издробениот лук, маслиновото масло, сокот од лимон, јогуртот, пармезанот и сечканите ореви.

На крајот додадете нане и сол по потреба.

Сè убаво измешајте и ставете го врз топлите тестенини.

Слични содржини