Се огласи адвокатот на Данијела Штајнфелд: Ова е нивниот следен чекор

од Stefanija Kuzmanovska

Адвокатот на Данијела Штајнфелд поднесе приговор на одлуката на Вишото јавно обвинителство во Белград за отфрлање на кривичната пријава против Бранислав Лечиќ, која ја поднесе актерката, тврдејќи дека ја силувал во 2012 година.

Приговорот е поднесена во законскиот рок до Апелационото јавно обвинителство во Белград, потврди адвокатот на Штајнфелд, адвокатот Божо Прелевиќ.

Со отфрлање на кривичната пријава, постапката се прекинува, а со претставката оштетениот бара Апелационото обвинителство да му наложи на Вишото обвинителство да продолжи со постапката по кривичната пријава.

Слични содржини