Шилегов го остави Скопје со над 160 милиони евра долгови, велат од Белата палата

од Vladimir Zorba

„Петре Шилегов остава долг од 160 милиони евра по најразлични основи. Буџетот на градот е оставен на милост и немилост на добавувачите“, вели денеска од Белата палата Стефан Андоновски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ.

Прва и најголема ставка, според него, се идни обврски по веќе склучени договори од страна на Шилегов, како и доспеани и недоспеани обврски од 58 140 000 евра.

„Тоа значи дека градот веќе должи над 58 милиони евра за договори кои Шилегов нелегитимно ги склучувал за во иднина“, посочува тој..

Слични содржини