Што се случува со Facebook и Instagram: Се шири паника, милиони луѓе ширум светот не можат да пристапат до мрежите

од Vladimir Zorba
380 прегледи

Facebook и Instagram се во прекин и се чини дека тоа е голем проблем на глобално ниво.

Според веб-страницата DownDetector, невозможно е да се процени точно колку луѓе пријавиле дека Facebook, Messenger и Instagram не работат, но станува збор за стотици илјади корисници.

Се проценува дека, поради фактот што не секој пријавува проблеми, милиони луѓе моментално не можат да пристапат до нивните сметки.

Иста е ситуацијата и со корисниците од Македонија кои пишуваат дека воопшто не можат да пристапат до споменатите апликации.

И откако корисникот се обиде повторно да се најави, апликацијата Facebook инсистира да не ја препознае лозинката на корисникот – дури и откако ќе ја промени.

Така незадоволните луѓе ја преплавија страницата DownDetector со извештаи за прекини на Facebook.

Корисниците на Instagram, кој е во сопственост на матичната компанија на Facebook, Meta, исто така пријавија проблеми со функциите за пребарување и другите функции во апликацијата.

Сега веќе е јасно дека тоа е голем, глобален проблем на компанијата, кој се одрази на работата на апликациите Facebook, Messenger и Instagram.

Сепак, ниту Facebook ниту Instagram се уште немаат објавено никакви изјави во кои се наведува што е проблемот со сајтовите, поради што паниката се шири.

Слични содржини