Лидерите на Германија, Грција и Турција се договорија да одржат средба посветена на бегалската криза, со оглед на тоа дека ситуацијата со бегалците ги засега сите три земји, изјави заменик-портпаролот на германската Влада, Георг Штрајтер.

epa04889963 Migrants wait on the Greek side of the border to pass into Macedonia near southern city of Gevgelija, The Former Yugoslav Republic of Macedonia, 20 August 2015. Macedonian special police forces arrived this morning and blocked the illegal border crossing between Macedonia and Greece. They don't give permission to the migrants to pass in Macedonia. Number of migrants who passing through Macedonia increase day by day. From the beginning of the year to mid-June 2015, nearly 160,000 migrants landed in the southern European countries, mainly Greece and Italy, on their way to wealthier countries in Western and Northern Europe, according to estimates by the International Organization for Migration (IOM).  EPA/GEORGI LICOVSKI

Тој нагласил дека станува збор за трилатералната средбата, за која минатата недела информирал турскиот премиер Ахмет Давутоглу.

Штрајтер додаде дека средбата сигурно ќе се одржи, но напомена дека засега не може да каже кога и каде ќе биде одржана.

Слични содржини