[РЕЦЕПТ] Крем со овесни снегулки и овошје

од Vladimir Zorba

Состојки:
150 г овес
50 г ореви
200 гр сецкано овошје по избор
1 чаша млеко
50 г кафеав шеќер
1 лажица чија
1 течна ванила
Подготовка:
Истурете ги овесните снегулки со вода и оставете ги да отстојат една ноќ, додека се апсорбира течноста. Растворете и чија во малку вода, за да набабри. Згрејте го млекото на ринглата. Кон него додадете ванила и шеќер. Добро промешајте. Додадете ги снегулките и промешајте. Измиксирајте го кремот со блендер. Продолжете да мешате на плочата, додека се згусне. Кон кремот растворете и чија.
Поделете го кремот во чаши или чинии. Украсете со исечено овошје. Посипете со јатки. Послужете го кремот добро изладен.

Слични содржини