Бислимоски: Енергетски компании бараат, на сметка од 1.000 поскапување од 50 денари

од Берта Китинска

Не можеме сега да кажеме дали ќе има поскапување на цената на електричната енергија, но кон крајот на наредната недела ќе знаеме, вели претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимоски во „Студио 10“ на ТВ24.

-МЕПСО бара зголемување на својата услуга за 143%, Електродистрибуција за дистрибуција бара зголемување за 0.95 %, а МЕМО бара зголемување на својата услуга за 45%. Доколку ги бараме сите нивни барања, на сметка од 1.000 денари, сметката ќе се зголеми за 50 денари. Гарантирам дека овие нивни барања во целост нема да бидат прифатени, рече Бислимоски.

Слични содржини