Бугарија, според најавите, ќе застане зад нејзината кандидатура, која има силна европска поддршка.

Веста за Георгиева, доаѓа еден ден по четвртиот круг на гласање за нов генерален секретар на ОН, по кое Бокова падна за две позиции и од трето сега е на петто место.

Менувањето на кандидати за време на гласањето за нов генерален секретар на ОН не е невообичаено./Meта