Д-р Пановски: Нема логика младите да се собираат, а да не одат во школо

од Aleksandar Petrovski

Во гостувањето на Топ Тема, д-р Никола Пановски рече дека треба да се размисли да се воведе карантин за младите граѓани за после 22 часот.

-Нема логика младите да се собираат а да не одат во школо. Треба да се размисли да се воведе карантин за одредена возрасна група на граѓани после 22 часот.

Кај нас смртноста е 4,16 отсто, мал е заради зголеменото тестирање. Особено загрижува смртноста во последните две недели, а причини за тоа се доцното јавување на лекар, и коморбидетите кај пациентите, изјави Пановски.

loading...

Слични содржини