Доколку сакате да се разведете, поставете си ги овие прашања

Доколку сте дошле до тоа да се прашувате себеси „Треба ли да се разведам“, очугледно е дека вашиот брак наишол на карпа мраз.

Токму поради тоа што се работи за нешто што го менува животот на човекот за 180 степени, добро е да размислете пред да донесете голема одлука.

Овие прашања мора да си ги поставите пред да одлучете да се разведете.

Трпите ли некоја од наведениве работи?
Доколку се борите со насилство врз себе, децата или вашиот партнер е зависник, многу е јасно дека не сакате да останете во таква ситуација. Доколку трпите една од наведениве три работи, разводот е најдобро решение и излез од нездрава и опасна средина.

Дали сте спремни да се смените?
Доколку кон помислата на развод ве влечат некои работи кои на вашиот партнер му пречат кај вас и постојано ве предупредува, запрашајте се дали сте подготвени да се смените себе си. Доколку одговорот е Да, тогаш би требало да си дадете уште една шанса.

Можете ли да разговарате со партнерот за тоа?
Доколку нешто ве мачи и почнавте да размислувате за развод, дали сте се обиделе да разговарате со вашиот партнер за тоа. Доколку имате доволно близок и здрав однос, секогаш би требало, најпрво, да се обидете да го решите проблемот со комуникација или советување за парови.

Слични содржини