Едногодишно дете заразено со ковид во Дебар

од Берта Китинска

Бројот на заразени расте во Дебар , што е последица на непочитување на здравствените протоколи.

-На дневно ниво, во просек, овој месец опасниот вирус бил потврден кај 10,3 лица. Она што посебно загрижува е фактот што најголем број од заразените се од 20 до 40-годишна возраст. Според возраста, едногодишно дете е најмладиот заразен – изјави за МИА, Ментор Меља, раководител на Работната единица на Центарот за јавно здравје.

Слични содржини