Актуелно
Почетна / IN/OUT / Филм предлог за викендот: 10 филмови од деведесетите кои сите ги сакаме

Филм предлог за викендот: 10 филмови од деведесетите кои сите ги сакаме

Во погледот на седмата уметност, деведесетите се синоним за носталгија. Без оглед дали за време на истити бевте седа, созревавте или веќе чекоревте низ животот со крушни чекори, сигурно уживате во филмски времеплов со омилените филмски наслови.

Во деведесетите Холивуд не се раздвои од романтичните комедии. Наизглед едноставни приказни без напнатости, во кои уживаме и денес и ги гледаме одново и одново.

Токму во тоа лежи успехот од деведесетите. Тие се прибежиште од нерасположението и стресот од секојдневниот живот.

За време на овој ладен зимски викенд, стопете се во топлината на вашиот дом, сами или со друштво и вратете се низ времето со вашите омилени романтични комедии. Со задоволство ви ги препорачуваме:

1. Clueless
2. There’s something about Mary
3. Pretty Woman
4. 10 Things I Hate About You
5. While you were sleeping
6. Runaway Bride
7. You’ve got mail
8. My best friend’s wedding
9. As good as it gets
10. Romy and Michele’s High School Reunion

loading...