(ФОТО) Ману Чао: Студентски пленум, ви честитам!

од Vladimir Zorba

Светски популарниот пејач Ману Чао преку фотографија на својата Фејсбук страница со над 2 милиони „лајкови“ по втор пат изрази поддршка на Студентскиот пленум.

manu

Сега, тој поддршката ја изрази со лист хартија на кој на македонски на латиница пишува „Студентски пленум, ви честитам!“ Пораката доаѓа по капитулацијата на Владата и согласноста да се прави целосно нов Закон за високо образование.

На својата Фејсбук страница тој напишал:

„Од Богота, Колумбија, до Македонија! Продолжете со добриот дух и никогаш не се откажувајте од својата борба! Максимално почитување!“, пишува музичарот.

Слични содржини