Фрчкоски: Иванов е лубрикант на режимот, за да помогне излегол од своите надлежности

од Берта Китинска

Иванов е лубрикант на  режимот, излегол од своите надлежности, наместо помилување, се обидувал да помогне  излегол од своите надлежностит, изјави универзитетскиот професор Љубомир Фрчкоски во гостување на Студио 10 објасни објаснувајќи дека не очекува да пропаднат предметите за обвинетите од СЈО, меѓу кои и  тужби пред судот во Стразбир.

„Она што ќе биде различно од другите прифатени иницијативи се нашите карактеристики околу тоа како се има тоа случено. Бидејќи Иванов е лубрикант на тој режим, се обидувал да му помогне и тоа се обидувал глупаво да го направи, и практично излегол од своите надлежности. Тоа е основната точка на одбрана на државата пред оваа иницијатива. Тој излегол од своите надлежности и наместо да направи помилувања кои Уставот му ги дава во надлежност, тој де факто направил амнестија, изјави Фрчкоски.

 

 

 

Слични содржини