Иванов го цитира Гане Тодоровски за Илинден: „Ќе не има ли тогаш кога ќе не нема – ако не немаше токму тогаш кога требаше да не има?“

од Vladimir Zorba

„Историјата ќе суди за тие што го следеле патот, го исполнувале заветот и не се откажувале од светлината на Илинден, светлина која многумина се обидувале да ја попречат за да не стигне до идните поколенија. За многу години Илинден! Нека ни е вековита слободата, независноста и сувереноста! Да живее Република Македонија!“, вели поранешниот претседател на земјава, Ѓорѓе Иванов во своето обраќање по повод Денот на републиката.

Иванов го цитираше Гане Тодоровски во честитката за Илинден: „Ќе не има ли тогаш кога ќе не нема – ако не немаше токму тогаш кога требаше да не има?“

Слични содржини