Јеремиќ: Насилството во Србија станува се поизразено

од Vladimir Zorba

Претседателот на Народната партија на Србија, Вук Јеремиќ, изјави денеска, по повод лепење навредливи постери низ зградата каде што живее со своето семејство, дека во Србија има повеќе насилство, особено во вербална комуникација, но дека вербалната комуникација и поблаги форми на насилство природно доведуваат до потешки.

„На крајот некој е нападнат, претепан или полошо“, вели тој.

„Постерите пред мојата куќа, веднаш пред мојата куќа и непосредно пред мојата куќа, ниту лево, ниту десно, ниту на кое било друго место во соседството, очигледно беа упатени до мене и моето семејство – пораката беше„ знаеме каде живееш“, рече Јеремиќ за „Newsmax Adria“, се наведува во соопштението на Народната партија.

Преку улицата од зградата каде што живее Јеремиќ со своето семејство, беа залепени постери со навредлива содржина, на место покриено со безбедносни камери, откако плакатите беа залепени на ѕидот на амбасадата на една африканска земја. Полицијата не соопшти дали ги пронашла сторителите.

Јеремиќ рече дека е неопходен дијалог меѓу владата и опозицијата за изборни услови и дека е неопходен кредибилен медијатор во тој дијалог, а тоа може да биде само Европската унија.

loading...

Слични содржини