Над 60 години и тие што имаат антитела да примат 3 доза вакцина, порачува Пановски

од Берта Китинска

Во овие студени денови често сме подложни на настинка, а при мала кашлица луѓето стравуваат дека се заразени од Ковид. Но, Докторот Никола Пановски во Студио 10 потенцираше дека единствени симтоми според кои можеме да сме уверени дека сме ковид позитивни е губење на мирис и вкус.

– Сите ќе го прележат омикронот. Ќе има многу позитивни. Голем број се без симтоми. Над 60 години и тие што имаат антитела да примат 3 доза вакцина. За другите е сами да решат. Симтомите на обична настинка и омикронот се многу слично и тешко е да се препознаат. Најчесто такви се болката, покачена температура тешко е да се препознае дали е настинка или ковид. Најважно е штом се нема мирис и вкус значи станува збор КОВИД, изјави докторот во Студио 10.

Слични содржини