Почетна / Бизнис / Народна банка објави како ќе изгледа кованата пара „Мајка Тереза“

Народна банка објави како ќе изгледа кованата пара „Мајка Тереза“

Majka-Tereza-moneta

Народна банка го објави изгледот на кованата пара за колекционерски цели „Мајка Тереза“, која ја пушти во оптек на 11 август по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица.

Цената на кованата пара „Мајка Тереза“ изнесува 3.500 денари.

Кованите пари за колекционерски цели издадени од Народната банка се законско средство за плаќање во Македонија./Мета

loading...