Од утре повторно ќе се наплаќа паркингот во Тетово

од Nikola Popovski

Општина Тетово информира дека од утре повторно ќе почне да функционира платениот паркинг во градот.

-Ја известуваме јавноста дека по неколкунеделен прекин на плаќањето на граѓаните за паркинзите во Тетово, започнувајќи од 01.12.2021 година повторно ќе почне да функционира платениот паркинг.Одложувањето на плаќањето од неколку недели се должи на откривање на проблемите што ги има оваа компанија, а според нашите инспекции откривме многу неправилности кои се веќе решени.

Приходите што ќе ги остварува оваа компанија ќе се користат за плати на вработените, за одржување на паркинзите и за нови инвестиции за граѓаните да имаат најдобри можни услови и максимално да се помогне сообраќајот во градот. Ве известуваме и дека наскоро ќе се создадат нови паркинзи и места, стои во соопштението на општината, под чија капа е JП „Градски паркинг – Тетово“.

Слични содржини