Овие три хороскопски знаци би дале сè за СЕМЕЈСТВОТО

од Stefanija Kuzmanovska

Тие се длабоко свесни од кого и од каде потекнуваат и даваат се од себе, за нивните следни генерации да не ја изгубат таа свест. Овие три хороскопски знаци најмногу се борат за семејните интереси, од емотивни до материјални.

Рак

На Ракот семејството, домот и татковина секогаш му се во срцето. Каде и да го однесе животот, тој секогаш ќе негува блиски односи со крвните сродници. Дури и да бил на спротивниот крај на светот, неговата грижлива природа го тера да биде во постојан контакт со блиските и да биде заинтересиран за сè што се случува во нивните животи. Тој силно се придржува до семејните традиции. Се сеќава на сите важни родендени и годишнини и не пропушта да ги одбележи достоинствено. Ракот кој е отфрлен од семејството станува огорчен и се затвора во неговото дувло или се препушта на лутање низ светот.

Јарец

Ако го прашате Јарецот дали неговото семејство или пријатели се на прво место, тој секогаш ќе го каже првото. Тој придава големо значење на потеклото и верува дека „крвта не е вода“. Неговото семејство е толку важно за него што тој ретко носи големи одлуки без да се консултира со него, дури и ако конкретната одлука не влијае на кој било друг член. Тој не толерира никој да каже нешто лошо на сметка на некој од семејството, дури и ако бил во расправија со него. Поради таков грев, тој ќе ја раскине врската и пријателството. Тој се грижи за финансиите на остатокот од семејството и се обидува да спречи некој да постапува неодговорно со неговиот имот – затоа што целиот капитал мора да остане во семејството.

Бик

Уште еден традиционален и конзервативен знак кој верува дека сè треба да се врти околу семејството и дека секој член е должен да работи на неговиот развој и збогатување. Тој инсистира на тоа дека секој обезбедува поддршка на секого и дека ниту еден член не извршува големи финансиски трансакции без одобрение од „главните“. Исто така, ќе се меша во приватниот живот на неговите роднини ако почувствува дека неговиот зет или снаа можат да бидат мрзливи или лоши луѓе. На старост, тој е задоволен ако види дека семејството е поголемо и побогато отколку што било во неговото детство, особено ако стекнал дополнителна недвижност.

Слични содржини