Пановски за предлогот да влезе во новиот состав на КЗБ: Имам свои услови, првиот – да се укинат сертификатите!

од Vladimir Zorba

Ако слушнам од медиуми дека сум член без да бидам консултиран, веднаш би одбил. Ако бидам викнат на разговор, имам свои услови, па ако истите бидат прифатени би прифатил и јас. Прв услов, укинување на сертификатите, вели во изјава за „Локално“ др.Никола Пановски во врска со предлогот на Либерално демократската партија тој и доктор Драган Даниловски да бидат нови членови на Комисијата за заразни болести.

Доктор Пановски вели дека не знае дали е разговарано во ИО во партијата бидејќи тој не е челн.

-Инаку, на Централен одбор многу лица дискутирале позитивно за мојата работа и се чуделе зошто не сум искористен од Владата и МЗ. Едноставно тоа им било несфатливо, вели микробиологот кој е дел од Советот на Град Скопје од редовите на ЛДП-ДОМ.

За тоа дали би ја прифатил понудата да биде член на Комисијата за заразни болести, Пановски вели дека доколку добие понуда и биде повикан на разговор ќе ги постави своите услови.

-Зависи, значи ако чујам од медиуми дека сум член, без да бидам консултиран, веднаш би одбил. Ако бидам викнат на разговор, имам свои услови, па ако истите бидат прифатени би прифатил и јас. Прв услов, укинување на сертификатите, вели докторот, додавајќи дека не е информиран за работата на Комисијата за последниве 9 месеци.

-Дали таа не работела или работела, а Владата не ја слушала и тоа не знам. Во секој случај, за работа на Комисијата, јавноста до сега се изјаснила, а и бројките, особено летото, заедно со смртните случаи, најдобро зборуваат, вели микробиологот.

Либерално демократската партија денеска излегоа со предлог доктор Никола Пановски и доктор Драган Даниловски да бидат нови членови на Комисијата за заразни болести

– Во Комисијата за заразни болести треба да членуваат стручњаци кои недвосмислено ќе можат да се носат со сите предизвици на ковид пандемијата и да предлагаат мерки за заштита на населението од заразни болести поттикнати пред се од епидемиолошката состојба во земјава, а не од какви било политички влијанија или калкулации, порачаа од ЛДП.

Б.М.

Слични содржини