Актуелно
Почетна / Локално / Поставена мерна станица за мерење на нивото на загаден воздух на плоштадот на ВМРО

Поставена мерна станица за мерење на нивото на загаден воздух на плоштадот на ВМРО

Поставена мерна станица за мерење на нивото на загаден воздух на плоштадот на ВМРО во центарот на Градот, соопшти денеска градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов.

„Чистиот воздух и чистата животна средина немаат алтернатива“, вели Шилегов.

Екологистите велат дека за загрижувачката состојба на воздухот во Скопје најмногу придонесуваат големите загадувачи во индустријата, потоа сообраќајот, но и депониите, а сериозен проблем е и градежната експанзија особно што често таа е непланска која го пречи струењето на воздхот во скопската котлина.

loading...