Повторно висок број заразени, починаа 45 лица од ковид 19

од Берта Китинска

Во последните 24 часа се направени 4.920 тестирања, а регистрирани се 1.394 нови случаи на КОВИД-19 во:

-Скопје 592

-Куманово 104

-Битола 101

-Прилеп 63

-Велес 60

-Кавадарци 50

-Охрид 39

-Тетово 38

-Штип 37

-Гостивар 35

-Струмица 31

-Кичево 30

-Кочани 24

-Неготино 21

-Свети Николе и Ресен по 19

-Гевгелија 18

-Струга 17

-Радовиш и Берово по 14

-Делчево и Виница по 11

-Крива Паланка 10

-Валандово 8

-Богданци 6

-Демир Капија 5

-Македонски Брод 4

-Дебар 3

-Пробиштип, Кратово и Пехчево по 2

-Крушево, Демир Хисар, Македонска Каменица и Дојран по 1

Пријавени се вкупно 45 починати лица: 15 од Скопје ( 95г , 88г , 88г , 87г ,84г , 84г , 83г , 76г , 74г , 74г , 72г , 69г , 69г , 60г и 50г ) , – по 4 од Прилеп (82г , 71г , 56г , 54г) – по 3 од Тетово (80г , 75г , 74г, ) и Гостивар (80г ,74г, 66г) , – по 2 од Битола ( 79г и 71г) ,Куманово ( 76г и 67г ), Струмица ( 74г и 66г) , Кочани (68г и 63г) и Кичево ( 71г и 61г) – по 1 починат од Кавадарци (65г) , Штип (50г) , Гевгелија (65г) , Велес (83г) , Ресен (70г) , Радовиш (65г), Виница (70 г), Валандово (60г) , Демир Капија(72г)и Демир Хисар (66г).

Слични содржини