Привремено прекинато производството на Nutella поради „проблем со квалитетот“

од desk2

Италијанската кондиторска компанија Ferrero привремено го прекина производството на кремот Nutella, како причина наведувајќи „проблем со квалитетот“.

„По читањето на резултатите за контрола на квалитетот во фабриката Вилер-Ескал, забележан е проблем со квалитетот на еден од полуготовите производи што се користат во производството на Nutellа и Kinder Buenо“, соопшти компанијата Ferrero.

Во соопштението се додава дека се работи за привремен прекин на производството како мерка на претпазливост и со цел да се спроведе соодветна истрага.

„Засега можеме да кажеме дека ниту еден наш производ што веќе е излезен на пазарот не е засегнат од случајот и испораката до нашите потрошувачи продолжува без никакви проблеми“, стои во соопштението.

Компанијата Ferrero, што ги произведува и Ferrero Rocher и Kinder јајцата, соопшти дека во периодот од август, 2017 до 30 август, 2018 година, забележала заработка од продажба од 10,7 милијарди евра.

Слични содржини