Рецепт за чоколадни топчиња преполни со антиинфламаторни состојки

од Vladimir Zorba

Овие чоколадни топчиња се преполни со антиинфламаторни состојки. Ако сакате слатко, овие задоволства се совршени за задоволување додека го намалуваат воспалението во телото.

Покрај тоа, нивниот вкус е совршен.

Состојки:

* 2 урми, потопени во топла вода 10 минути и исцедени
* 3/4 шолја незасладен кремаст путер од бадеми
* 2/3 чаша семе од коноп
* 3 лажици незасладено какао во прав
* 1 лажичка мелен цимет
* 3 супени лажици чиа семе
* прстофат сол
* 1/2 лажичка екстракт од ванила

Подготовка:

Урмите и путерот од бадем измешајте ги во процесор за храна. Додадете ги семките од коноп, какаото во прав, циметот, чиа семето, солта и ванилата и измешајте додека не добиете цврсто тесто.

Расукајте го тестото во 12 топчиња. По желба валкајте ги топчињата во какао во прав.

Чувајте ги во херметички сад во фрижидер до 2 недели или во замрзнувач до 3 месеци.

На здравје!

Слични содржини