Саити од ДУИ нов економски директор на Клиниката за уво, грло и нос

од Берта Китинска

Кумановецот Илир Саити од ДУИ е именуван за економски директор на Универзитетската клиника за уво, грло и нос (ОРЛ) во Скопје.

Тој е назначен на функцијата минатата недела од министерот за здравство.

Саити по професија е дипломиран економист, а два мандати беше директор на ЈП „Пазаришта“ Куманово.

Економските директори се назначуваат во сите клиники, институти, клинички болници и останати ЈЗУ со над 1000 вработени.

Слични содржини