Што прават „крипто-китовите“ за да генерираат приходи дури и за време на висока нестабилност?

од Vladimir Zorba

Луѓето кои поседуваат значителна количина на криптовалути често се нарекуваат „крипто-китови“.

Бидејќи овие корисници имаат поголема ликвидност за ширење, тие се понетрпеливи да користат предностите на „yield-farming“ со низок принос. Сепак, овие опции се достапни за секого, без разлика колку крипто содржи.

Има многу повеќе во индустријата за криптовалути отколку купување Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH) и надеж дека цените ќе се зголемат. Крипто-китовите го препознаваат ова подобро од кој било друг и активно ги диверзифицираат своите портфолија за да го максимизираат својот потенцијал за ликвидност. Без разлика дали се работи за влез во NFT, „стејкинг“ на средства, заеми, стабилни монети или други напори, разновиден пристап е од суштинско значење во оваа индустрија.

Неодамнешната анализа на DeBank на десетте најголеми паричници нагласува како крипто-китовите се справуваат со овие способности. Додека NFT се наоѓаат во скоро секое портфолио овие денови, постои зголемен интерес за приноси со низок ризик. Клучната придобивка од овој втор пристап е тоа што не бара од потрошувачите да ги диверзифицираат своите средства во помалку јасни понуди на пазарот.

Кога дури и крипто китовите покажуваат зголемен интерес за можности со низок ризик, сите останати ќе го забележат овој пристап. Многу луѓе можеби мислат дека такви опции постојат само за оние со големо учество, но тоа не мора да биде случај. Секој кој поседува криптовалути може да пристапи до истите нискоризични пасивни можности за создавање приход како и секој комплет за криптовалути. Што е уште поважно, тие можат да го сторат тоа преку кориснички интерфејс кој опфаќа повеќе опции за правење пари.

Крипто-китовите покажуваат искрена благодарност за позајмувањето стабилни коини, заработувајќи приходи преку т.н. „принос на ликвидност“ и стејкинг. Сите овие се важни аспекти на индустријата за криптовалути и се грижат и за новодојденците во индустријата и за поискусните корисници. Дополнително, нискоризичната природа на овие можности ги прави поповолна опција од инвестирањето или тргувањето.

Кога портфолија со средства меѓу 7-9 цифри се вклучени во стејкинг, позајмување стабилни монети или приход од ликвидност, може да се биде сигурен дека овие опции обезбедуваат пристоен принос. Покрај тоа, тие се многу попристапни отколку што мислат повеќето луѓе. Можностите како што се стејкинг и приход од ликвидност не бараат никакво специфично знаење. Тие, исто така, не бараат купување на нови и високоризични средства, бидејќи можете да им пристапите преку Bitcoin, Ethereum, USDT, USDC или други воспоставени крипто-средства.

DeFi платформите погодни за почетници, како што се CakeDefi и Hodlnaut, го олеснија генерирањето на приход од инвестиции. Тие ги водат корисниците низ сите чекори, вклучително и купувањето на поддржани крипто-средства и воведувањето на различни опции за пасивно создавање приходи.

Покрај производи за стејкинг, CakeDeFi има функции за ликвидност, кредитирање и „Freezer“. Последната опција им овозможува на корисниците да освојат до 2 пати поголеми награди со заклучување на средства на подолги периоди.

Пристапот на CakeDeFi привлече стотици илјади корисници ширум светот. Тимот има за цел да достигне 1 милион регистрирани корисници во 2021 година и претставува над 1 милијарда американски долари средства под управување. Покрај тоа, CakeDeFi исплати над 230 милиони американски долари награди на потрошувачите минатата година. Платформата нуди и до 72,9% APR (Годишна процентуална стапка) за избрани средства, што е доста привлечна опција.

Слични содржини