Актуелно
Почетна / Магазин / Список на производи кои помагаат во подобрување на расположението и ја ублажуваат депресијата

Список на производи кои помагаат во подобрување на расположението и ја ублажуваат депресијата

Ако вашата депресија трае повеќе од две недели, тогаш е јасно дека влијае на вашите секојдневни активности. Храната за депресија може да ги реши овие тегоби.

За среќа, депресијата и анксиозноста можат да се лекуваат. Која е најдобрата храна за депресија, пишува порталот Priroda na dar.

Храна која помага за подобрување на расположението

Американското здружение на психијатри посочува дека симптомите на депресија можат да варираат од благи до тешки. Симптомите како што се проблеми со спиењето, промени во апетитот, губење на енергија, зголемен замор, потешкотии во концентрацијата и чувство на тага може да се подобрат со храна која содржи одредени хранливи материи.

Порталот ги наведи следните производи:

  • Лимон
  • Темно чоколадо
  • Ореви
  • Портокали
  • Печурки
  • Индиски ореви
loading...