Столтенберг: Финска и Шведска официјално поднесоа барање за членство во НАТО

од Stefanija Kuzmanovska

Финска и Шведска денеска официјално го доставија своето барање за влез во НАТО, изјави генералниот секретар на Алијансата, Јенс Столтенберг.

Тој го поздрави барањето на Финска и Шведска за влез во НАТО.

Апликацијата за членство во НАТО сега треба да биде одобрена од 30 земји-членки на Алијансата.

Слични содржини