Тие имаат силна интуиција: Еве зошто ги сакаме луѓето родени во знакот на Риби

од Берта Китинска

Рибите се последниот знак на Зодијакот и претставуваат крај на циклусот. Астролошката година започнува со пролетта и влегувањето на Сонцето во знакот Овен, а циклусот завршува во знакот Риби, така што нов циклус започнува повторно на пролет. Затоа се вели дека Рибите се најмалку материјал од сите знаци, тие ги синтетизирале игрите во материјалниот свет преку други знаци, па затоа најмалку ги интересира материјата.

Бик, Лав, Вага и Риби се креативни, уметнички знаци, но за разлика од, да речеме, Лавовите, Рибите не лудуваат по светлата на сцената. Тие претпочитаат осамени места, напуштени острови, каде што ќе можат да ги создаваат своите креации или да најдат духовен мир далеку од другите, во мир. Тие сакаат вода – море, реки, езера, па затоа на Рибите секогаш им се препорачува да живеат во близина на вода.

Рибите се исто така знак на пожртвуваност, бидејќи за Рибите туѓата благосостојба е поважна од сопствената. Нивните граници помеѓу нивниот сопствен и светот на другите луѓе се многу тенки и недефинирани, па затоа тие често купуваат туѓи мисли и расположенија. Затоа е важно Рибите да бидат меѓу весели и оптимистички луѓе, бидејќи ако веќе лесно паѓаат под влијание, тогаш тоа влијание нека биде позитивно.

Рибите имаат голема потреба да им помагаат на другите, а заедно со Водолијата припаѓаат на хуманитарни знаци. Водолијата им помага на другите од социјална свест и желба за социјална правда, а Рибите тоа го прават од емоции и сочувство кон другите.

Рибите се многу чувствителни, емпатични имаат силна интуиција. Нивното расположение е многу променливо, во истиот ден ги обзема целиот спектар на различни емоции, па затоа е многу лесно да ги повредите.

Кај Рибите силно е изразено несвесното, но и суперсвесното. Со соништата управуваат Риби. Многу често тие се неземни и склони кон фантазирање, бегаат од реалноста, бидејќи материјалниот свет не е тој што им го привлекува вниманието.

Тие честопати го гледаат светот со розови очила, а штом паднат, следува големо разочарување. Рибите се маѓепсани, а потоа и разочарани поради недостаток на чувство за реалност и објективно гледање на нештата. Исто така, Рибите во негативна форма можат да бидат лажговци и измамници, бидејќи нивниот владетел Нептун дава илузии и лаги.

loading...

Слични содржини