Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ го отфрлил предлогот на Мицкоски за вонреден конгрес

од Aleksandar Petrovski

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на вечерашниот Централен комитет на партијата им предложил на членовите свикување на вонреден конгрес, на кој тој не би се кандидирал, но неговата иницијатива не била прифатена.

Како што неофицијално велат од ДПМНЕ, Мицкоски пред членовите на ЦК се осврнал на целокупното раководење со партијата од сите аспекти и била отворена дискусија.

Партијата вечерва избира нови членови на Извршниот комитет.

loading...

Слични содржини