Заев ќе го поддржи предлогот за разрешување на Димова

од Берта Китинска

Премиерот Зоран Заев изајви дека ќе го поддржи предлогот за разрешување на директорката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија Димова.

„Јас лично тој предлог ќе го прифатам, односно доколку Владата се согласи ќе дадеме сугестии до Управниот одбор да постапи поради етички дел. Има етички дел и мора да се понесе одговорност. За другиот дел за кривична одговорност ние не сме надлежни и не би навлегувал“, изјави Заев.

Вчера Љупчо Николовски вицепремиерот за борба против корупција рече дека Димова ќе биде разрешена според посебна процедура.

Според него, борбата против корупцијата е врвна цел на Владата, а за случајот со директорката на националната Агенција за европски образовни програми и мобилност Лидија Димова, изјави дека до премиерот Заев го доставил мислењето за целиот случај.

loading...

Слични содржини