Заев за реакциите на социјалните мрежи: Сите ги разбирам, но историското минато не треба да не ограничува во европската иднина

Во денешното излагање на премиерот Зоран Заев, од новинарите беше запрашан за реакциите на социјалните мрежи по синоќешното интервју дадено за бугарски БГНЕС.

„Ги видов реакциите и ги разбирам, но лидерите треба да ги водат државите напред. Сите граѓани споделуваат иста историја како мојата. Но, тоа историско минато не треба да не ограничува во европската иднина. Истовремено, должност ни е на сите нас, особено на мене е да ги правам исчекорите и да градам иднина на европски начин.“

„Фашизмот нема етничка боја,тие се луѓе со определба, а ние не сакаме да се повтори “, додаде премиерот Заев.

 

Слични содржини