Закажан протест пред Граѓанскиот суд поради непочитување на пресуда од Стразбур

од Nikola Popovski

Утре, 24 09 2021 год.(петок) во 11 и 55 часот пред граѓанскиот суд во Скопје здруженијата Но Пасаран и Стоп за грабежот ќе одржат мирен протест поради непочитување на пресудата во Стразбур од страна на Граѓански суд Скопје, Aпелација Скопје,Регулаторна комисија за енергетика и Министерство за правда, се вели во соопштението од здруженијата.

Тие бараат државата да поднесе одговорност поради корупција во своите институции и да формира Фонд за обештетувње на сите исклучени и неприклучени граѓани на кои БЕГ и Топлификација им наплаќале.

Слични содржини